
Transformatie vastgoed
Transformatie vastgoed
Het transformeren van bestaande gebouwen is in de huidige maatschappij een interessante investering. Steeds vaker zien we dan ook dat transformatie van bestaand vastgoed de rol overneemt van nieuwbouw om zo aan woningbehoefte te kunnen voldoen. Zo worden bestaande gebouwen omgebouwd naar appartementcomplexen, studentenwoningen, een zorghotel of andere mogelijkheden die een maatschappelijke meerwaarde bieden.
Het is algemeen bekend dat er een tekort aan woningen is en dat dat ook wel even zo zal blijven. op dit moment lopen we achter op de beoogde 100.000 nieuw gebouwde woningen per jaar die gebouwd zouden moeten worden.
Eén van de oplossingen om het woningtekort tegen te gaan is het transformeren van een leegstaand gebouw. Dit voorkomt leegstand van panden die anderzijds gebruikt zouden kunnen worden om bij te dragen aan een voor iedereen leefbare wereld.
Transformatie vastgoed een toekomstbestendige oplossing
Het tekort aan woningen en de blijvende vraag naar woonruimte, biedt mogelijkheden voor het transformeren van vastgoed. Ook naar de toekomst toe kan het transformeren een speerpunt zijn.
Samen met vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars en woningcorporaties, werken we aan het transformeren van bestaand vastgoed zoals leegstaande gebouwen, leegstaande kantoren, leegstaande winkels en overig leegstaand vastgoed tot nieuwe woonruimte om zo ook voor de toekomst voldoende woonruimte te creëren in gemeenten.
De voordelen van het transformeren van vastgoed
Het transformeren van leegstaande panden heeft zowel voordelen voor de maatschappij als voor de eigenaar van het leegstaande gebouw. Hieronder staan een aantal van deze voordelen opgesomd om zo een completer beeld te kunnen geven van deze voordelen.
Maatschappelijke meerwaarde
De transformatie van gebouwen levert aanzienlijke bijdragen aan maatschappelijke meerwaarde en duurzaamheid. In plaats van negatieve invloeden op de leefbaarheid van leegstaande gebouwen, biedt vastgoedtransformatie een oplossing voor het nijpende tekort aan woonruimte, actief ondersteund door overheidssubsidieregelingen. Een kernvoordeel is de bevordering van een duurzamere leefomgeving, waarbij zorgvuldige uitvoering niet alleen sloopbelasting voorkomt, maar ook substantieel bijdraagt aan materiaalhergebruik.
Aanpakken van woningbehoefte
Al jaren staat er een groot deel van het vastgoedvloerenoppervlak in Nederland leeg. Dit geldt o.a. voor leegstaande kantoren, loodsen, fabrieken & winkels. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een schatting gemaakt dat 1/3 deel hiervan geschikt is voor woningtransformatie (bij maatschappelijk vastgoed ligt dit hoger). Er wordt geschat dat er in 2040 zo een 1 miljoen nieuwe woningen nodig zijn. Hiervan kan 15% worden gerealiseerd door vastgoedtransformatie.
Bijdrage leveren aan maatschappij
De transformatie van gebouwen speelt een aanzienlijke rol in het creëren van maatschappelijke meerwaarde en het bevorderen van duurzaamheid. Vastgoedtransformatie wordt niet alleen gestimuleerd door overheidssubsidieregelingen, maar fungeert ook als een doeltreffende oplossing voor het dringende tekort aan woonruimte. Het essentiële voordeel is de bevordering van een duurzamere leefomgeving, waarbij een zorgvuldige uitvoering niet alleen sloopbelasting voorkomt, maar ook aanzienlijk bijdraagt aan materiaalhergebruik.
Overheidssteun
Om dit soort trajecten te versnellen, hebben diverse gemeenten hun ambtelijke procedures geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen initiatieven om leegstaande kantoorpanden te transformeren sneller worden gerealiseerd. Daarnaast dragen ook provincies hun steentje bij door kennisontwikkeling, netwerken, coaching en financiële ondersteuning te faciliteren, waardoor deze processen worden gestimuleerd.
Hoe de expertise van HVN2 kan helpen bij het transformeren van vastgoed
Bent u benieuwd naar wat wij voor uw transformatie vastgoed project kunnen betekenen? Of zou u graag meer willen weten over de mogelijkheden van een transformatie van een kantoor of een ander soort gebouw?
De afgelopen jaren hebben wij voor veel herontwikkeling projecten het bouwkundig tekenwerk en de omgevingsaanvraag succesvol mogen uitvoeren. Bekijk hier de geslaagd projecten. Bij HVN2 kiest u voor betrouwbaarheid.
Wij werken altijd in nauw overleg met onze opdrachtgevers en zorgen ervoor dat uw wensen en eisen centraal staan in het hele proces.
Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor uw herontwikkelingsproject kunnen betekenen.
WERKWIJZE
Stappen
-
Offerte aanvragen, dit kan gemakkelijk binnen 1 minuut via ons formulier. Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offerte.
-
Na akkoord op de offerte, vragen wij u informatie aan te leveren
Archiefstukken / bouwtekeningen (pagina aanmaken, zie: Bestanden aanleveren — RoAn Bouwvergunningen) met mogelijkheid om bestanden te uploaden.
Persoonlijke gegevens (pagina aanmaken, zie: Gegevens vergunningsaanvraag particulier — RoAn Bouwvergunningen)
Zakelijke gegevens (pagina aanmaken, zie: Gegevens vergunningsaanvraag — RoAn Bouwvergunningen)
-
Als wij alle informatie ontvangen hebben kunnen wij aan de slag.
-
Oplevering tekening (eventuele aanpassingen) indien gewenst kan na uw akkoord op de tekening nu de vergunningaanvraag worden ingediend.
GOOGLE REVIEWS
NEEM CONTACT OP
CONTACT INFO
Bel ons
010 – 261 35 09
Mail ons
info@hvn2.nl
Adresgegevens
Karl Weisbardstraat 181
3015 GM Rotterdam